Tuesday, June 30, 2015

DAP dah tukar Maskot PRU?


Gua dengar DAP telah ubah dia punya maskot untuk kempen PRU-14 kali ini. DAP sanggup belanja berapa sahaja untuk kempen guna maskot baru ini. Maskot dulu burung pun DAP belanja banyak duit. Patung maskot di atas misalnya adalah patung raksasa setinggi 7 meter yang diperbuat daripada PVC menelan kos RM60,000. Bagi DAP duit bukan soal penting yang penting kempen untuk ubah persepsi. Lagi pun duit itu bukan bapak dia punya. Itu pun duit rakyat. Tapi tak apa, yang tak boleh guna duit rakyat BN atau UMNO sahaja. Ini gua respek sama itu Cina DAP dan penyokong Pakatan Rakyat setuju guna duit itu kerja bazir macam ni!

Tapi sekarang burung dah tak laku. DAP dah ubah. DAP kan parti progresif, pasal itu ramai pimpinan PAS yang tewas nak ikut DAP sebab DAP lebih suci bagi mereka, lebih progresif.

DAP mahu maskot baru, maskot yang boleh bercakap dan bergerak. Yang ni gua lagi respek itu sama anak beranak Lim. Wah ini maskot pasti boleh bawa mati itu punya parti PAS. Parti ulama degil nak buat hudud. Itu ulama tak tahu politik. Ini contoh maskot baru DAP. Dia ni dah jadi hamba DAP. Selepas ini DAP akan bawa dia ke mana-ke mari untuk bagi kempen. Sajak Melayu tidur dipinggiri dan kaki-kaki lima kedai pendatang dudah dilupa, maca kata Tun Mahathir Melayu sudah lupa. Itu Melabri pun pandai cakap pasal Melayu.Lihat DAP dah dapat sebelum ini 3 jenis wanita Melayu. Dengan 3 maskot ini DAP tidak lagi dikatakan anti Islam dan Melayu.

Gua ada cari dalam banyak program DAP, nak lihat perempuan Melayu lain selain 3 maskot di atas. Gua tak jumpa. Apakata gua silap. DAP dapat 3 maskot perempuan Melayu ini sudah cukup untuk DAP perbodohkan Melayu. Seolah-olah semua Melayu dan jadi HAMBA DAP!

Pemburu Anjing - Agaknya berapa DAP nak bayar gua untuk jadi dia punya Red Bean?? Masjid pun DAP boleh buat takkan gua pun DAP tak nak bayar!!No comments:

Post a Comment